Miksi maastakäsin työskentelyä hevosen kanssa

Maastaläsin työskentely hevosen kanssa on hyväksi monestakin syystä, se rakentaa luottamusta hevosen ja ihmisen välille, se rakentaa näkymättömän siteen meidän väliimme.

Hevonen alkaa kunnioittamaan meidän tilaa, sekä luo ymmärryksen ihmisen ja hevosen väliselle suhteelle.

pyoro

Usein unohdamme että kun työskentelemme hevostemme kanssa maastakäsin, meillä on samalla mahdollisuus tarkkailla kun se oppii asioita.

Maastatyöskentelyssä voidaan tarkastella miten hevonen reagoi uusiin asioihin ja miten se siirtää kehoaan sitä käsitellessä.

Kannattaa olla tarkkana että ei tee liikaa, niin että hevonen ei kerkiä rentoutua, sillä hevonen useimmiten kyllästyy harjoitteisiin aikaisemmin kuin me.

Mikäli hevonen ei luuntele meitä maastakäsin työskennekkessä oikealla tavalla, silloin on todennälöistä että sen kanssa tehdään asioita väärin.

Kun joudutaan toistuvasti taistelemaan hevosesen kanssa maastakäsin taikka ratsastaessamme niitä, on se useimmiten merkki siitä että ollaan tehty jotain väärin.

Maastakäsittelyyn kannattaa hakea apua ihmisiltä jotka osaavat auttaa, hyvissä ajoin ennen kuin asiat menee pieleen. Hevoselle asiat tulee esittää yksinkertaisesti, jolloin niiden on helppoa ne omaksua.

Mukava ja turvallinen hevonen on mitä useammat meistä haluavat, silloin hevostelukin tuntuu mukavalle.

Usein ihmiselle hevosen omistaminen on kuitenkin taistelemista, silloin syynä on useimmiten puute osaamisessa taikka heikkous ymmärryksessä.

Nykyisin osaamista ja ymmärrystä on tarjolla ympärillämme, on suositeltavaa että lähtee sitä ajoissa hakemaan.

Oppiminen näissä asioissa on hyväksi, silloin harrastuksesta tulee miellyttävää ja saadaan aikaiseksi hyvä, rauhallinen ja turvallinen hevonen.

Share