Kokemus

Kenneth,

Kokemukseni perustuu määrätietoiseen osallistumiseen kursseille sekä luennoille, syventymiseen alan julkaisuihin, kirjallisuuteen sekä video/DVD opetusmateriaaleihin.

Harrastukseni alkuvaiheessa tutustuin itseopiskelusarjaan Pat Parelli Natural Horsemanship aineistoon – Partnership, – Harmony ja – Refinement.

Tämän lisäksi olen vuosien varrella tutustunut amerikkalaisten valmentajien erilaisiin koulutusmetodeihin syventymällä ja kokeilemalla niitä.

Osan oppimastani tiedosta olen katsonut hyväksi ja hyödylliseksi kun taas osan saamastani tiedosta olen lopulta hylännyt. On hyviä ja huonoja tapoja kouluttaa hevosia.

En luettele kaikkia läpikäytyä materiaalia, vaan olen poiminut ne jolle itse annan arvoa.

Suosikkeihin kuuluu legendaaristen hevosmiesten ideologiat, kuten John Lyons, Marty Marten, Ray Hunt ja toki Tom Dorrance joka on inspiroinnut kaikkia aikaisemmin mainitsemiani.

Suurena vaikuttajana omaan ratsastukseeni tänä päivänä on uudemman sukupoven ratsastaja sekä hevosenkouluttaja Martin Black. Martin Black on kasvanut karjatilalla yhdysvalloissa ja edustaa hyvin erilaista tapaa ratsastaa hevosia kuin perinteinen lännenratsastus joka täällä euroopassa perustuu pitkälti kilpailutoimintaan.

Kotimaiset valmentajiani lännenratsastuksessa ovat olleet lukuisat. Heiltä olen saanut paljon hyödyllistä tietoa sekä tukea.

Näistä kotimaisista mainittakoon mm. Katja Vanhatalo, Maria Astikainen ja Sanna Onkamo. Nämä haluan mainita koska ovat niitä joiden tunneilla olen aikanaan paljon ollut.

Muita hyviä suomalaisia valmentajia ovat olleet Leena Larsson, Helinä Tuomikoski, Jenni Hakosalo sekä Meeri Simula. Kaikki nämä ovat antaneet minulle ihan samalla tavalla hyvää opetusta.

Ulkomaalaisia ( saksalaisia ) valmentajia ovat olleet  Rolf Petrka, Rick LeMay sekä Mario Bauer

Tuoreimmat valmentajani ovat olleet ( Yhdysvalloista ) Ed Dabney sekä Jeff Sanders

Ed Dabney on valmentanut minua vuosia ja häneltä olen saanut paljon arvokasta tietoa hevosenkäsittelystä, häneen tutustumisen myötä lähdin myös hevosten kanssa tutustumaan karjan ajoon.

Karja on ollut erittäin hyvä työkalu omien hevosten kouluttamiseen sekä niiden eteenpäin viemiseen. Karjan kanssa olen tehnyt itsenäisesti työtä aina kun minulla on ollut siihen mahdollisuus.

Uusimpana tuttavuutenani valmentajista on Jeff Sanders joka opettaa modernia Vaquero tyylistä ratsastusta Kaliforniasta.

Vaikka olen erilaisia valmentajia käyttänyt vuosien saatossa, olen tänä päivänä aika pitkälle oman tien kulkija ja ratsastan hevosiani tavalla joka omasta mielestä on hevoselle hyväksi.

Minulle ei ole tärkeätä että hevosta ratsastetaan tiettyyn muottiin jonkun tietyn ratsastustyylin kuuluvan säännön vuoksi.

Valmennuksiin osallistuessani olen pitänyt tärkeänä että oppini on tullut minulle mahdollisimman monelta suunnalta jotta minulla olisi mahdollisuus punnita asioita eri valmentajien kautta.

Olen aina suhtautunut hyvin kriittisesti opettajini esittämiin asioihin ja olen poiminut sieltä pitkän harkinnan jälkeen sen minkä olen katsonut hyväksi.

Minulle on aina ollut tärkeätä tehdä hevosten kanssa asioita ymmärryksen kautta.

Kaikilta olen jotain oppinut ja kaikkia opettajiani nöyrästi myös kiitän.

Maastakäsin kurssi 2006, Katja Vanhatalo

Maastakäsin kurssi 2007, Katja Vanhatalo

Ed Dabey maastäkäsin kurssi 2008

Advanced Riding Skills kurssi Ed Dabney 2010

Ed Dabney karjakurssi vuonna 2011.

Ed Dabney karjakurssi vuonna 2012.

Vuonna 2013 järjestimme karjaleirin Haapavedelle.

Vuonna 2013 karjaesitys maatalousnäyttelyssä Seinäjoella.

Jeff Sanders karjakurssi vuonna 2015.

Jeff Sanders karjakurssi vuonna 2016.

Maatalousnäyttely 14.-17.6.2017

Jeff Sanders karjakurssi Sonkajärvellä 2017

Helsinki Horse Fair 2018

Okra 2018 maatalousnäyttely Oripään lentokenttä

Jeff Sanders karjakurssi Sonkajärvellä 2018

Okra 2019 maatalousnäyttely Oripään lentokenttä

Jeff Sanders karjakurssi Sonkajärvellä 2019

Share