Ihmeet ja mystiikat pois hevosen koulutuksesta

Olen lukenut John Lyons kirjallisuutta ja todennut että hän ei usko hevosen kouluttamisen ympärillä oleviin ihmeisiin. Kukaan ei myöskään pysty hänen mielestään kertomaan mitä hevonen oikeasti ajattelee, luulen hänen olevan näissä asioissa oikeassa.

Eli kaikki mystiikka tulisi kitkeä pois hevosen koulutuksesta, sillä kaikkeen löytyy aina jokin hyvä ja järkevä syy.

Saadaksemme hevosesta todellisen ystävän, täytyy meidän uskaltaa antaa hevoselle enemmän tilaa.

Hevonen tekee kouluttaessamme niitä jatkuvasti pieniä virheitä, meidän ei tulisi estää tätä. Meidän tulisi näyttää ja opastaa niille miksi niiden kannattaa tehdä niinkuin me niiltä haluamme, siten että jätämme vastakkain asettelun koulutuksesta pois.

Hevonen on hyvin mukautuvainen eläin ja pystyy helposti muuttamaan omaa käyttäytymistään, jos me sille vain annetaan riittävästi tilaa. Hevonen ei ole koskaan liian vanha oppiakseen uusia asioita, ja huonot tavat voidaan niiltä kouluttaa pois. Meidän ei tarvitse hyväksyä niiltä huonoa käytöstä.

Meille hevosihmisille löytyy paljon koulutus menetelmiä. Kaikki menetelmät eivät kuitenkaan sovi kaikille hevosille, meidän täytyy osata soveltaa mikä sopii kullekkin hevoselle.

Haluan antaa kolme hyvää asiaa muistettavaksi kun opetamme hevoselle jotakin.

Hevosen opettaminen tulee olla meille ihmiselle turvallista, kouluttaminen ja käsittely tulisi olla turvallista hevoselle ja hevosen tulisi olla koulutuksen jälkeen rauhallisempi kuin mitä se oli koulutusta aloittaessa.

Ja muista että motivointi on hyvä perusta hevosen oppimiselle.

Share